Gastronomická pecka z Jizerských hor. Tohle sdílejte, radí Lukáš Hejlík

Poté, co Lukáš Hejlík v Libereckém kraji se svou Gastromapou zavítal do nové jablonecké kavárny Kafe na Pražský a v Jizerských horách do věhlasné Prezidentské chaty, si nyní vybral vcelku nenápadný cíl - stánek Maliník u nástupu do stopy v Bedřichově. Podnik, z něhož se stává legenda, blahem se nad ním rozplývají celostátní deníky, a který - a to je zásadní - naprosto mění zavedené poměry v horské kioskové gastronomii.


Nechme teď nicméně promluvit Lukáše Hejlíka: „Bedřichov, Stánek Maliník (30.3.19) - jste připraveni na další Gastromapí pecku? Další z rubriky: Tak tohle sdílejte!? A hlavně navštivte! Díky za tenhle tip, rádi to předáme dál, protože tohle jsou ty příběhy, které nás baví. Koneckonců v chystané knížce Gastromapy jim bude věnovaná jedna spešl kapitola a tuhle nádheru v ní samozřejmě najdete! Jdeme na to!

Na místě u záchytného parkoviště v Jizerských Horách projedou v zimě houfy běžkařů a v létě cyklistů, na jaře a podzim zase mraky turistů. Mohlo by tu být občerstvení jako všude jinde, s klobásama, Tatrankama a lízátkama. Ale teď jsou tady Martina Nadenikova a Pavel Šišma a všechno je jinak! Pavel byl v mexické Cantině, anglickém Four Seasons hotelu, Cafe de Paris, Cafe Fara, v Nebespánu, v Sanshu, v Kavárně co hledá jméno, Martina sbírala zkušenosti od cukrářky Jany v Nebespánu, vedla malešické bistro Francin a miluje pečení.

A nakonec si vysnili svůj podnik. Dozvěděli se o prodeji stánku, přestěhovali se do Bedřichova a jsou na horách! Ve Stánku Maliník čepují liberecký Kousek Piva A jablonecký NZPA od Volt - jablonecký pivovar. Je tu festovní polévka, mexická fazolačka s nachos a sýrem a báječné lokše. S trhaným kachním masem, hoisin omáčkou a švestkami musí potěšit každého.

Děti do pšeničné placky dostanou zapečný kvalitní sýr a jsou také šťastné. Martininy cookies, koláče, bábovka, úchvatné quiche, za fantastické peníze! Sirupy od Kitl, víno z libereckého Decanté po skleničce, pálenky od Bartidy, kafe z Brick City Coffee a úžasná nálada zkušených nadšenců. Byli jsme začátkem února a dodnes jsme z toho odvaření! To si chceme zkusit ve všech ročních obdobích. Líbí se vám? Takže, tohle sdílejte!“ (LZ)

 

 

 

Foto: Lukáš Hejlík (12x)

 

Lukáš Hejlík

Řídí se mottem: Někdy je lepší si trochu zajet, než se hodně spálit! A dodává: Každý den na cestách! Každý den nový a nový podnik, který dokazuje, jak se gastronomická situace v Česku lepší! Každý den nová vlajka na Mapě! Ta vás na vašich cestách nenechá ve štychu!

Sledovat jej můžete na Facebooku, viz odkaz výše v článku, nebo na webu https://gastromapa.hejlik.cz/ .

 


Celkem
Sdílení
KOMENTÁŘE